Calendari

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròxims esdeveniments

dg. juny 23 @16:00 -
Playoff, final: RCDE-Oviedo

Patrocinador

Aigua del Montseny

Col·laboradors

Montmelo

Fort2

Manils Carnisseria-Cansaladeria


J. Fernández Joier

Bar bote

Història


Després d’anys sense representació periquita al poble degut a la dissolució de l’antiga Penya Espanyolista de Montmeló, la Penya Espanyolista Pericos de Montmeló va quedar fundada el 15 d’octubre de 2007 amb la següent junta directiva:


José Manuel Acosta, president; Alberto Pérez, vice-president; Xavier Pérez, tresorer; Daniel Pérez, secretari; Jaime Pérez, Isaac Gómez i Albert Pérez, vocals.


Les converses entre José Manuel Acosta i Xavier Pérez van fer que el poble de Montmeló comptés amb una penya jove i una seixantena de socis, animats per l’objectiu d’engrescar l’espanyolisme de Montmeló. La seu de l’entitat va ser el Bar Capitán Lagarto, que ens va oferir la possibilitat de reunir-nos, veure els partits de l’Espanyol i organitzar col·loquis i presentacions d’obres literàries.


L’organització de l’autobús per assistir als partits del RCD Espanyol a Montjuïc, el Concurs de Dibuix de la Festa Major i diferents actes que a poc a poc va anar organitzant l’entitat van fer que la gent s’engresqués i la penya anés fent-se veure i donant-se a conèixer.


Dos anys més tard de la fundació, la penya va canviar de seu social i va mudar-se al carrer de Federico García Lorca número 12, en un local propi que es va ambientar i decorar amb un ple de motius espanyolistes: banderes, bufandes, quadres, banderins, etc.


En començar l'any 2012, la penya va mudar-se altre cop de seu social. Es va deixar enrere el local del carrer de Federico García Lorca i es va adecuar el local 1 del carrer de Mogent núm. 44 amb motius blanc-i-blaus. Una nova seu molt més àmplia, còmode i condicionada que l'anterior.


A l'octubre de 2013, la penya va presentar el llibre de l'entitat i de tots els espanyolistes del poble. Escrit pel secretari de l'entitat, Daniel Pérez Massó, Una vida de espanyolismo en Montmeló repasa en 200 pàgines tota la història i vinculació del RCD Espanyol amb el municipi de Montmeló. L'obra va ser publicada per l'editorial 23 perico com a número 6 de la col·lecció Lluitadors pericos.


Per a commemorar el vuitè aniversari de l'entitat, a l'octubre de 2015 es va presentar la mascota oficial de la penya.


Des de la seva fundació, la Penya Espanyolista Pericos de Montmeló organitza un autocar per a assistir als partits del RCD Espanyol al RCDE Stadium i està completament integrada en el teixit associatiu de Montmeló, tot organitzant diferents actes (d’àmbit social, esportiu, cultural, educatiu, mediambiental i solidari) que es van consolidant any rere any i col·laborant amb altres entitats montmelonines. També col·labora amb altres penyes espanyolistes, participa dels seus actes i ha promocionat el sentiment periquito amb l’edició d’una revista mensual, una pàgina web, una biblioteca, etc.


En acabar la temporada 2020/2021, després de patir els efectes nefastos de la pandèmia de la Covid-19, la penya va haver d'abandonar el local del Carrer de Mogent i actualment es troba sense local social com a punt de reunió.


Des de desembre de 2018, la junta que encapçala l’entitat és la següent:


Jaime Pérez, president; Alfredo Acebedo, vice-president; Xavier Pérez, tresorer; Daniel Pérez, secretari; Miguel Parra, Rosa Massó, Manuel González i Ángel Gil, vocals.


La Penya Espanyolista Pericos de Montmeló forma part des de la seva fundació de la Federació Catalana de Penyes del Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona i és actualment accionista del RCD Espanyol.L’escut

El disseny de l’escut va ser a càrrec de Jaime Pérez. Consta d’una estructura ben senzilla, que combina la silueta i la forma de l’escut del RCD Espanyol, canviant la vora circular pel nom de la nostra penya, amb l’element més característic i emblemàtic del nostre poble, el turó de les Tres Creus, al centre davant franges blanc-i-blaves disposades en diagonal.


escut_pericos_montmelo


La mascota
El disseny de la mascota oficial de la penya va ser a càrrec de Juan José Lomas, professor de dibuixm, il·lustrador i membre del jurat del Concurs de Dibuix de la Festa Major. La mascota representa un periquito juvenil, amb un tarannà divertit i alegre que vol inspirar il·lusió a la parròquia espanyolista. Vesteix una samarreta blanc-i-blava amb l'escut de la penya, trepitja una pilota de futbol i sosté la bandera dels Pericos de Montmeló amb una mmà mentre salda amb l'altra.
mascotaPericosMontmeloMarca